Op zaterdag 11 april 2015 vond de 38e editie van Kom in de Kas plaats. Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers openen dit weekend hun deuren van de kas voor jou. In meerdere regio’s verspreid over Nederland kun je komen kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen.

Dit jaar was ik weer aanwezig als vrijwilliger bij de stichting Weet Hoe Je Leeft. Weet Hoe Je Leeft is een leerwerk bedrijf in Almere-buiten dat dagbesteding biedt voor jongeren met een beperking.

Als vrijwilliger bij de stichting begeleid ik o.a. mensen met een beperking bij het leren allerlei zaken rond elektriciteit.

Dit jaar stond ik daar met een demo van de Arduino. Het idee van de demo kwam van Salvano. Een van de deelnemers binnen Weet Hoe Je Leeft.

kidk103
De demo laat zien hoe je met een aantal onderdelen uit een oude typmachine, twee servo's, wat LED's, een display en nog wat andere componenten al snel een leuke demo in elkaar kan draaien.

kidk102
kidk104
Verder was er ook veel interesse in het experimenteerbord waarmee je enkele eenvoudige schakeling kunt maken. Zoals het aansluiten van een lamp of bel.

kidk101
Al met al een succesvolle dag.