Ongecategoriseerd

Jaren geleden heb ik mijn elektronica studie afgerond. In die tijd hobbyde ik er naast mijn werk op los. Dat betekende allerlei schakelingen bouwen uit Electuur, Elektronica Hobby en diverse andere bladen waarvan ik de namen ben vergeten. Regelbare voedingen, Digitale meters en testapparatuur om je werk te vergemakkelijken.

Deze hobby was in die tijd relatief duur. Ja had veel losse componenten nodig om tot een schakeling met beperkte mogelijkheden te komen. De hobby stopte dan ook toen de geïntegreerde schakelingen op de markt kwamen. Daar kon je niet tegen bouwen. Zeker niet als ja naar de kosten keek. Een compleet product kopen was al snel goedkoper.
ZXSpecturm

Atari 1040STf    

Het computertijdperk begon. De een had een ZX Spectrum of Atari en de ander een Commodore 16.

Commodore16
De 16 stond voor kilobytes. De Commodore 16 en later de 64 en 128 waren immens populair.
 
Ik begon met een Texas Instuments TI 99A. Alles zelf programmeren in (Extended)Basic. Een leerzame periode.

console expDiskettes en harddisks had je nog niet. Ze waren er wel, 5,25 inch, maar waren onbetaalbaar. Je moest het dus doen met een cassette recorder. Ik kan de piepjes nu nog horen.

cassette 

Een beeldscherm was ook nog geen gemeen goed. Je sloot de ‘computer’ dus aan op de TV. Toen nog een TV met een beeldbuis. Ook dat zie je tegenwoordig bijna niet meer.